עגבניות אדומות מאודות

כול מי שנולד בשנות ה-80 המוקדמות מכיר את הסרט עגבניות ירוקות מטוגנות…בכה,צחק אבל בעיקר התגרה מהמנה שנשמעת הכי לא מגרה בהיסטוריה עגבנייה ירוקה מטוגנת?! אבל איכשהו שם בסרט הם כנראה שאין ירק יותר פופולארי מהעגבנייה. הוא יופיע על פיצה, ג'חנון, בסלט ערבי בתבשילים, בחריימה, הוא נותן צבע והוא חמוץ, הוא מתוק והוא יכול להיות חריף… בקיצור קחו את המלפפון והגמבה רק אל תגעו הצליחו לגרום לבלוטות הטעם שלנו לרייר לטעם הבוסרי ,המריר והלא בשל של העגבנייה … במטבוחה, ג'ספאצו, בלאדי מר, בפסטה, שקשוקה ומה לא? לי בעגבנייה.

המתכון שלי לסלט עגבניות חמות וטריות

  • 5 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 1 סלסה עגבניות שרי ( 1/2 חצויות ו1/2 שלמות)
  • 1 ראש שום מחולק לשיניים עם הקליפה
  • זיתים שחורים מגולענים
  • שמן זית
  • מלח ים,פלפל שחור
  • בזיליקום
  • פלפל ירוק חריף קצוץ (אם רוצים)
  • גבינת גד עיגולים
  • לשמור בצד לעגבניות הטריות: 2 עגבניות גדולות חתוכות לרבעים
  • חופן עגבניות שרי חצויות.

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל200 מעלות ומסדרים את העגבניות על נייר אפייה.

2. מעבירים לקערה ומערבבים עם העגבניות שחתכנו בצד.

3. מכניסים ל-20 דקות עד שהן מקבלות צבע

4. מזליפים שמן זית, מלח ים,פלפל שחור, זיתים שחורים כמה עלי בזיליקום, פלפל ירוק טרי חריף

5. מערבבים מפוררים גבינת עיזים ומגישים.

Recent Posts