תחצל, תבצבץ, תפטרל תן לו 1-0 להפועל….

עובד מהסביח בגבעתיים בנה קריירה שלמה על חציל. אנשים הולכים לומדים 7 שנים רפואה,כותבים תיזות, ,קורעים את התחת בסטארטאפים ו(לרוב גם נכשלים) חוץ מעובד… עובד פתח לפני הרבה שנים סביח והפך את הסביח למנה שאנשים עומדים בתור בשבילה ( ואני מדברת על הרבה זמן של עמידה).
לפני 10 שנים עוד בימים שהייתי צעירה ובלונדינית עברתי לגור עם בנזוג שגר 2 מטר מעובד . לא הבנתי מה זה התור המגוכך הזה של אנשים שמחכים למנה עם בסה"כ חציל מטוגן, ביצה עמבה וטחינה … " לאנשים אין פה סטייל בגבעתיים אמרתי ביהירות" אבל לא לקח הרבה זמן עד שמצאתי את עצמי סופרת את השעות עד למוצ"ש , לסיום יום כיפור ולכול יום אחר בשבוע ועמדתי עם המרפק ככה למעלה עם הפיתה שלי ,החציל, העמבה והטחינה וחשבתי לעצמי " ואני בכלל שונאת חצילים "… אחרי כמה חודשים אחרי שעליתי 11 קילו, החבר שלי עזב את גבעתיים. בלעדיי. ☺

המתכון שלי הוא לחציל על הגז (להכין אותו יום לפני שהעוזרת באה לנקות)

  • חציל ערום
  • 1 חציל על הגז עד ריכוך
  • 1 שן שום קצוצה
  • טחינה מוכנה ( אני מתה על אל ארז)
  • עגבנייה סחוטה
  • מלח ים,פלפל שחור ,שמן זית,סומאק

 

אופן ההכנה

לאחר שהחציל מוכן לפשוט לו את העור ולהניח במסננת כדי להיפטר מהנוזלים
לסדר על צלחת הגשה. לשים מלח, שן שום, 1/2 לימון סחוט, שמן זית, סומאק  לסחוט עגבנייה לטפטף טחינה.

Recent Posts